Metabool syndroom

Er wordt geschat dat één derde van de Nederlandse mannen en een kwart van de vrouwen tussen de 30 en 70 jaar het metabool syndroom heeft. Het metabool syndroom wordt vaak gezien als voorloper van diabetes type II.  

Het is een stofwisselingsstoornis waarbij een verhoogd risico ontstaat op hart- en vaatziekten. Het wordt ook wel het stofwisselingssyndroom, insulineresistentie syndroom of syndroom X genoemd. Het metabool syndroom is één van de grootste gezondheidsrisico’s van deze tijd en kent vijf risicofactoren:

  • abdominale obesitas (veel vetafzetting op de buik)
  • hoge bloeddruk
  • laag HDL-cholesterolgehalte
  • verhoogd glucosegehalte in het bloed
  • verhoogd triglyceridengehalte in het bloed

Als tenminste drie van deze vijf risicofactoren aanwezig zijn is er sprake van het metabool syndroom. Quadrivas Therapy richt zich, net als bij diabetes type II, op de bloedcirculatie, de bloedvaten en het (vet-) weefsel rondom de vaten.

Gedurende het behandeltraject worden de bloedvaten en het weefsel eromheen teruggebracht in een gezonde staat. De voedingsstoffen en het zuurstof kunnen beter worden aangevoerd en de afvalstoffen en koolstofdioxide gemakkelijker worden afgevoerd. De klachten als gevolg van een slechte doorbloeding zoals pijn bij het lopen, koude voeten en slechte wondgenezing verminderen of verdwijnen. Wel is vaak een leefstijl wijziging nodig. Het syndroom is doorgaans volledig omkeerbaar.