Diabetes I en II

In het geval van diabetes type I en type II zijn de bloedvaten en het weefsel eromheen vaak in slechte conditie. De Quadrivas Therapy helpt klachten als gevolg van een slechte doorbloeding zoals pijn bij het lopen, koude voeten en een slechte wondgenezing te verminderen of voorkomen. 

De bloedvaten zijn bij diabetes type II vrijwel altijd aangetast. Zo wordt bij diabetes onderzoek vaak atherosclerose (plaque of vetafzetting in de bloedvaten) en arteriosclerose (aderverkalking of verharding van de bloedvatwanden van de slagaders) gevonden. 
Bij verminderde gevoeligheid voor insuline (diabetes type II) kan insuline daarnaast de vaten niet meer goed verwijden. Ook hoopt vetweefsel zich op rond de bloedvaten. Daar werkt het als stoorzender voor de invloed van insuline op de bloedvaten. Dit speelt mogelijk een grote rol bij het verslechteren van de conditie van de vaatwanden en problemen met de bloeddruk bij diabetes type II.
Het is inmiddels bekend dat diabetes type II vaak omkeerbaar is met een goed voedingspatroon, regelmatige beweging, voldoende slaap en vermindering van stress. De Quadrivas Therapy kan daarnaast helpen om de bloedvaten en het weefsel eromheen sneller in een goede conditie te krijgen. De bloeddruk wordt gereguleerd en andere klachten zoals een slechte wondgenezing, koude voeten en pijn bij het lopen worden opgelost.

Diabetes type I (het lichaam maakt geen insuline aan) is aangeboren en niet te genezen. Wel kunnen we met de Quadrivas Therapy de klachten die vaak voorkomen bij diabetes type I en die voortkomen uit een slechte doorbloeding, zoals koude voeten, pijn bij het lopen en slechte wondgenezing, verminderen.