Lipoedeem

Lipoedeem is een chronische aandoening, waarbij vet zich onregelmatig onder de huid afzet op hoofdzakelijk de heupen, dijen, knieën en onderbenen. De oorzaak van lipoedeem is nog niet bekend. Wel lijkt het erop dat hormonen een rol spelen. Vrouwen krijgen de eerste klachten vaak tijdens de puberteit of soms na een zwangerschap of na de overgang. 

In stadium 1 en 2 is lipoedeem omkeerbaar met Quadrivas Therapy. Bij stadium 3 kan de therapie bijdragen aan een leven met (veel) minder pijn en klachten.     

Met de Quadrivas behandelingen worden handmatig de bloedvaten en het weefsel eromheen weer in goede conditie gebracht. Hierdoor verdwijnen, na verloop van tijd, klachten als zware, vermoeide benen, algehele vermoeidheid, nachtelijke beenkrampen, een stram gevoel, zeurende pijn in de benen, het snel blauwe plekken krijgen, vetophopingen, rusteloze benen en andere klachten die in verband staan met lipoedeem.

De Quadrivas-therapeuten hebben veel ervaring opgedaan met lipoedeem. Daarom durven we te zeggen dat dit momenteel de enige niet-invasieve geneeswijze is voor lipoedeem. Ook op de lange termijn. Onze theorie is dat er tijdens de puberteit onder invloed van hormonen een ‘groeistoornis’ optreedt in het vetweefsel op de benen en/of armen. In combinatie met vasculaire (vooral veneuze) insufficiëntie, die veel vrouwen op jonge leeftijd treft, zorgt dit ervoor dat lipoedeem een progressieve (en soms zelfs invaliderende) aandoening is. De lipoedeem-klachten verdwijnen door het aangetaste gebied te stimuleren met de Quadrivas Therapy en er vooral voor te zorgen dat de bloedvaten en het weefsel eromheen weer in topconditie komen. Vaak is er na het eerste behandelingstraject alleen nog af en toe een behandeling als onderhoud nodig. Het uiterlijk knapt in de loop van het traject vaak aanzienlijk op, zeker als er naast de therapie voldoende wordt bewogen en een gezond voedingspatroon wordt gehanteerd (niet méér calorieën binnen krijgen  dan je verbruikt).